HTML

Körösszegapáti blog

Körösszegapáti hivatalos blogja

Utolsó kommentek

  • verda1977: Nem tudom ki lehet az a galád Apáti lakos aki macskákat szándékosan lemérgez,hiszen napokban Tarso... (2013.07.25. 22:29) Az év utolsó napjai
  • verda1977: Valaki szándékosan mérgezi le macskákat nekünk is előfordult halott,héten valamelyik nap szándékos... (2013.07.25. 22:27) Az Egészségterv Pályázatról
  • verda1977: Hát igen,Körösszegapátiba attól boldogok legtöbb ember hogy jót és szeretettel áskálódhat és élvez... (2013.07.25. 13:49) Az év utolsó napjai
  • Madridista84: Emberek, Én szemé lyszerint azt látom, mivel van szerencsém néha visszamennem a faluba a rokonságo... (2010.10.12. 16:17) Az év utolsó napjai
  • igaság mondo juhász: Ebben a redves faluban egy baj van hogy mindenki mással foglalkozik miközben szerintem mindenkinek... (2010.02.24. 17:20) Év eleji önkormányzati munka
  • Utolsó 20

Címkék

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Év eleji önkormányzati munka

2008.02.06. 08:58 tarsoly_attila

Boldog és eredményekben gazdag új évet kívánok minden körösszegapáti lakosnak! Örömmel látom, hogy nagyon sokan olvassák a honlapunkat. Ezért gondoltam arra, hogy bővebb tájékoztatást adok az Önkormányzatnál folyó munkáról. Jelenleg pályázatok írása foglal le minket. Az Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében bel- és külterületi csapadékvíz-elvezetésre kiírt pályázat keretében belterületi csapadékvíz-elvezetésre szeretnénk beadni a már meglévő engedélyes terveinket. Ugyanebben a programban lehetőség van a közösségi közlekedés infrastrukturális fejlesztésére. Ezen belül mi a buszmegállók rendbetételét szeretnénk megvalósítani pályázati pénzből, valamint a települések korszerűtlen hulladéklerakóinak rekultivációja elnevezésű terv keretében az egykori dögkút rekultivációját szeretnénk véghezvinni. A már bezárt szeméttelep rekultivációját a Bihari Települések közösen pályázzák meg.
 
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében a pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című kiírásnak próbálunk eleget tenni. Ezzel általános iskolai eszközbeszerzést tudnánk megvalósítani.
 
Távolabbi terveinkben szerepel az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében megjelent egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/kistérségi járóbeteg-szakellátó központok fejlesztése, alap járóbeteg-szakellátás korszerűsítése akcióterv keretében egy Egészségházat szeretnénk megépíteni, amely magában foglalná az orvosi rendelőt, a fogorvosi rendelőt, a védőnői szolgálatot és a gyógyszertárat.
 
Múlt héten jutott tudomásunkra, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó támogatás keretében lehetőség nyílik egy kisbusz megpályázására 100 %-os támogatással tanyagondnoki szolgálat részére.
 
Nem fejlesztési jellegű beruházások is folyamatban vannak. Készül egy beadandó terv a „Helyi kezdeményezések támogatása” elnevezésű projekt, ahol a településen megrendezett programokat támogatnák azért, hogy a kis közösségek tudják ötleteiket megvalósítani.
 
Nagyon sok támadás érte az Önkormányzatot azért, mert a környező településeken EU élelmiszersegély csomagokat osztanak, nálunk pedig nem volt erre eddig lehetőség. Több hónapos tárgyalás után ígéretet kaptunk arra, hogy az idén a mi települési önkormányzatunkkal is megköti az Élelmiszerbank a megállapodást.
 
Több forrást próbálunk feltárni arra a célra, hogy a tavaly elkezdett „nők egészsége – családok egészsége” programsorozat folytatódhasson.
 
Ezek a lehetőségek állnak előttünk a közeljövőben. Mi pedig mindent megteszünk azért, hogy kihasználjuk őket.
 
Szeretnék néhány szót ejteni a nagy vitát kiváltott „körjegyzőségről” szóló testületi ülésekről. Megszületett a szándéknyilatkozat a körjegyzőségről. Ez azt jelenti, hogy mindkét képviselő-testület megbízta a polgármestereket és a jegyzőket, hogy dolgozzák ki a megállapodás részleteit, mivel ez egy olyan jelentőségű döntés, amely településünk minden lakóját érinti, ezért folyamatos tájékoztatást fogunk adni a fejleményekről.
 
Végezetül pedig szeretném, ha minél több emberrel találkoznánk az immáron hagyományosan megrendezendő II. Farsangi Bálon.
 
Jó munkát!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korosszegapati.blog.hu/api/trackback/id/tr46327427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandikashow 2010.01.04. 12:57:35

Boldog új évet kívánok

O-Kos-ka 2010.01.31. 10:33:52

tdyweb2.wbteam.com/Haboru_a_Nemzet_ellen_1.htm

A "Gengszterváltás" története
Nézzétek meg, érdemes...

igaság mondo juhász 2010.02.24. 17:20:18

Ebben a redves faluban egy baj van hogy mindenki mással foglalkozik miközben szerintem mindenkinek meg van a saját problémája nem kellene áskálódni, nem kellene ártatlan embereket vádolni, hanem azon lenni, hogy a falu közbiztonságát igaz emberekre bízni
süti beállítások módosítása